Falldrömmar

Alla har vi ramlat. När vi lärde oss stå, så ramlade vi många gånger. När vi lärde oss gå så ramlade vi nog ännu fler gånger. När vi lärde oss klättra, hoppa och lekte på ställningar så föll vi också. Vi har alla fallit massor med gånger. Utifrån alla dessa situationer så skapar vi falldrömmarna. Vi känner hur vi blir rädda i drömmen och sedan faller vi. Eller så vaknar vi upp mitt i drömmen när vi svävar ner mot marken. Vi har haft en falldröm och känner rädsla när vi vaknar upp.

På sätt och vis kan man säga att en dröm, där man känner rädsla och är på väg att ramla eller ramlar, kan tolkas som ett hot mot vår trygghet. Vi har tappat kontrollen och är på väg någonstans där vi inte kan kontrollera situationen. Detta innebär att det i verkliga livet kanske pågår något där det tidigare känts tryggt, men inte nu längre. Såsom med din ekonomi, i din relation, social image eller kanske har du gjort bort dig i en viktig situation. Hur som helst så finns det någon form av hot mot din trygga existens, vad den nu må vara. Vissa tycker pengar är det viktigaste i livet, andra anser att deras relation är värd mer än alla pengar i världen, andra anser att arbetet är det viktigaste som finns etc. Det beror helt på dina unika värderingar i livet. Men att du nu står i konflikt på något vis.

Bristande självförtroende och kanske har även din självkänsla nu fått sig en törn. Då får du en falldröm som vill påminna dig om att du har all makt i dina händer att ta tillbaka kontrollen av ditt liv igen. Träning ger färdighet. Det är dags att öva lite mer på något för att nå mållinjen. Du har gjort det så många gånger förut, fallit, och nu är det dags att resa sig upp och sedan träna lite till. Kram//Cassandra

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of