Uncategorized

Äntligen Halloween!

 

Hösten är här på riktigt nu, och med den Halloween. I år är det en extra spännande halloween då den inträffar samtidigt som en fullmåne, så förbered er på en spöklik kväll!

Trots att Corona detta år tyvärr hindrar bus eller godis aspekten av firandet finns det ändå många sätt vi kan förgylla denna allhelgona. Köp en pumpa och karva till en spöklik lykta, häng tyg över lamporna och dämpa belysningen, ta ett långt bad, sätt på dig din mest gotiska utstyrsel och sätt på lämplig musik, exempelvis nedanstående video eller vad än du känner skapar den där perfekta stämningen. Levande ljus och godis, så är du i rätt stämning för Halloween.

Men glöm inte att högtiden också handlar om att hylla de som gått före oss, i bland annat Mexiko dukar man fram en extra tallrik mat till de som gått ur tiden, för att visa att de finns kvar i vårt minne och är välkomna vägledare från andra sidan.

Den keltiska högtiden Samhain firas också denna dag, en tacksamhet över höstens skörd och en förberedelse för övergången till vintern. Man trodde även i keltisk tradition att gränsen mellan vår värld och de dödas värld var som tunnast under denna tid. Festen började den 31 oktober, och spådomar utförda under kvällen ansågs vara vägledning från de döda och därför extra rättvisande. Besvärjelser fick extra kraft, särskilt beskyddande sådana, och detta år är alla besvärjelser extra kraftfulla tack vare den andra fullmånen under Oktober infaller samtidigt, en s.k. Blå Måne.

Jag önskar er en god halloween,

Cassandra

Comments Off on Äntligen Halloween!