Uncategorized

Egna läggningar av Tarot

Hej tarotvänner!

Vi har ju tittat på det Keltiska Korset och på Trekortsläggningens varianter, och idag tänkte jag uppmuntra er att hitta sätt att upptäcka och utveckla era egna läggningar. Det är bara fantasin som sätter gränser, men några klassiska positioner finns det vid utvecklandet av en läggning.

Traditionellt representerar vänster det förgångna, mitten nuet och höger det kommande. Nedanför det undermedvetna eller ödets spel, ovan det medvetna eller visioner. Börja med vad du vill att läggningen ska klargöra. Handlar det om ett val kan det understa kortet representera nuet, och sedan bygger man upp de olika vägarna man väljer på, utifrån olika aspekter – exempelvis Tanke, Känsla, Talar För, Talar Mot, Yttre Influenser, Resultat. Glöm inte att lägga en “oväntad väg” också, för val som inte är synliga i nuet.

För tidsaspekter är det viktigt att lägga grundkort också, exempelvis en nyårsläggning som visar på det kommande året kan läggas som ett hjul med 12 kort, ett per månad, men i mitten lägger man ett kort för vilken energi man tar med sig in i året och ett för vilken lärdom man tar med sig ut efter året, kanske ett för det oförutsedda energier under och ett för andliga råd ovan.

Mycket nöje med era egna läggningar,

Elisa

Comments Off on Egna läggningar av Tarot