Uncategorized

Hur skall man hantera att barnen flyttar hemifrån?

Det är normalt att känna sig ledsen och ensam när ens barn flyttar hemifrån. Här är några förslag på saker du kan göra för att hantera dessa känslor:

Prata med någon: Prata med någon du litar på, som en vän eller en familjemedlem, eller sök professionell hjälp från en terapeut eller psykolog. Det kan hjälpa att prata om dina känslor och få stöd och tröst.

Förbättra din relation med dina barn: Försök att hålla kontakten med dina barn, om det möjligt är, genom att ringa, skicka sms eller använda sociala medier. Försök att inte vara för påträngande, men visa dem att du är intresserad av deras liv.

Utforska nya intressen: Nu när du har mer tid på dina händer, försök att utforska nya intressen och aktiviteter som du tidigare inte hade tid med. Det kan vara en hobby, en kurs eller något annat som du tycker är kul.
Bygg upp nya relationer: Försök att bygga upp nya relationer med människor som du träffar genom dina nya intressen eller aktiviteter.
Var inte rädd för att söka professionell hjälp: Om du känner att du inte kan hantera känslorna av ensamhet och tomhet på egen hand, sök hjälp från en professionell som en terapeut eller psykolog.

Det är viktigt att komma ihåg att det är normalt att känna sig ledsen och ensam när ens barn flyttar hemifrån. Men det finns hjälp att få om det känns svårt att hantera.

Comments Off on Hur skall man hantera att barnen flyttar hemifrån?