Uncategorized

Nyckelpigan

Om en röd nyckelpiga landar på en person så får man önska sig något och när den flyger tar den med vår önskning till andevärlden som försöker uppfylla den. Den röda sjuprickiga nyckelpigan, Jungfru Marie nyckelpiga, anses allmänt vara ett gott omen, och används också för att förutspå sommarens väder rent traditionellt.

Ifall man såg en nyckelpiga flyga iväg i Bohuslän, så skulle det bli vackert väder:  ”Gullhöna, gullhöna, flyg, flyg, flyg, så blir det sommar å gott, gott vä’r.”  I Värmland var det tvärtom: En flygande nyckelpiga (gullhöna även kallad) förebådade regn och rusk. Oavsett vart så förebådade nyckelpigor precis som tussilago iallafall alltid våren – då den första för året sågs till var vintern officiellt slut.

Som kraftdjur representerar nyckelpigan andlig upplysning och nystart. Oron börjar försvinna och man känner sig optimistisk och gladare. Våra drömmar börjar uppfyllas men kom ihåg att låta lyckan utvecklas i sin egen takt. När tiden är mogen slår knoppen ut och vi kan nå högre höjder och uppfylla våra livsmål.

Med värme och solsken,

Cassandra