Blog,  Hälsa

Stress är rätt invecklat

Stressreaktioner utsöndrar hormoner som utgör en mängd olika processer i våran kropp. Och förmågan att lagra energi.

Det finns många olika saker man kan göra för att minska sin stressnivå och jag tänker ge de exempel som jag använder själv.

För det första så tror jag på att göra livsstilsförändringar, som förbättrar din hälsa, bara det kan minska din stress, men för att minska på stresspåslagen ännu mer och få kroppen i balans så är meditation och mindfulness en viktig del som du skall ta in i din vardag.

Stress kan ju leda till att hälsan påverkas av den allergier är ett exempel, det tar jag för att eksem blossar upp på mig så fort jag når en stressnivå som inte är sund, ryggbesvär är ett annat fenomen som drabbar mig om min energinivå och stressnivån inte är i jämvikt, det finns många andra hälsotillstånd där kroppen säger ifrån då stressen blir för hög.

Så lycka till med att minska din stress, det bästa är ju om du hittar just din strategi och motarbetar just din stress, genom att klura ut något som just du mår bra av.

Comments Off on Stress är rätt invecklat