Uncategorized

13- Döden/ Death

Välkomna vänner,

Nu går vi vidare med tarotskolan, och ser på nästa kort i stora arkanan: 13- Döden/ Death

Vad betyder detta kort som kan verka lite ödesdigert egentligen?

13- Döden/ Death

Döden är Den Slutgiltige. Han representerar inte så ofta fysisk död utan mer det som vi avslutar, broar som bränns så vi inte kan vända om, och de ting som måste försvinna för att fortsätta i vår egen personliga andliga resa.  Den påminner oss om att vi ibland måste göra smärtsamma uppbrott för vår egen skull, och om vi vägrar kan ödet se till att det vi inte längre behöver skärs bort från våra liv, precis som när liemannen svingar sin lie. Döden uppmanar oss att minnas att när en dörr stängs öppnas en annan, och vi bör gå in i det nya med nostalgi, men utan sorg över det förgågna.

Rättvänt representerar det:

Nu letar du inom dig, och hittar möjligheter där det förut bara funnits begränsningar. Du kan tillåta omfattande förändringar att ske, lämnar saker som spelat ut sin roll bakom dig utan att se dig om, och bygger upp något nytt och bättre. Du måste arbeta med din egen rädsla för förändring och din separationsångest så att du kan ta kommandot över förändringar istället för att de ska påtvingas utifrån av nöd. Du bygger något nytt ur askan ur det gamla som Fågel Fenix. Pånyttfödelse.

Omvänt representerar det:

En vägran att släppa situationer och mönster gör att yttre omständigheter kommer för att tvinga till förändring, och det skapar mycket smärta. Chockartade besked får oss att omvärdera våra liv och våra värderingar. Uppbrott, avsked och avslut som fördröjs in i det sista.

Döden är alltså Avslutaren, den som kombinerar uppbrott med nystart under inflytandet av det slutgiltiga avskedet utan återvändo – fast med ett löfte om nya, bättre vägar i livet, men den kan i sin negativa aspekt tvinga fram oönskade avslut med sorg som följd. Känn den nya vägen som öppnar sig och se framåt i nyfiken äventyrslust, men gör det med varm nostalgi över det som var så blir det bra snart.

Ur förändringens vindar,

Cassandra

Comments Off on 13- Döden/ Death