Uncategorized

16- Tornet/ The Tower

Välkomna tarotvänner,

Idag är det tid för nästa lite olycksbådande kort i stora arkanan och dess betydelse: 16- Tornet/ The Tower

Vi går väl direkt på vad kortet symboliserar.

16- Tornet/ The Tower

Tornet är Fallande Struktur. Det representerar nödvändiga förändringar som skakar om oss i grunden och får oss att vara mer äkta mot oss själva och andra. Det varnar oss för en obalans och ber oss vara uppmärksamma på vår hälsa. Det påminner oss också om att det ibland måste till en total rensning av allt, som byte av bostad, en sprucken relation, uppsägning m.m. för att komma vidare i sin egen utveckling. Tornet uppmanar oss att minnas att efter regn kommer solsken, och ibland kan bara en kris öppna upp för något nytt och mer äkta.

Rättvänt representerar det:

En helomfattande förändring kommer, ibland som en del i en plan men lika ofta utan förvarning. Flytt, renovering, uppsägning, skilsmässa – planerad eller ofrivillig. Du omorganiserar i ditt liv och bejakar ditt sanna jag istället för att följa falska ideal. Genom dina egna erfarenheter kan du nu gå igenom kaos utan att tappa dig själv, och du läker också i förändringsprocessen. Ur krisen växer möjligheterna fram.

Omvänt representerar det:

En ofrivillig händelse skakar om livet i dess grundvalar, så att vi inte vet hur vi ska reagera. Plötsliga uppbrott, ett obehagligt meddelande eller någon otäck händelse får oss att omvärdera hela vår livssyn. Vi har blivit högmodiga, och nu kommer det fall som är oundvikligt för att påminna oss om ödmjukhet.

Tornet är alltså Raseraren, det som kombinerar kraftfulla förändringar med ett nytt uppvaknande av det verkliga jaget, ett kort som lovar en ny och bättre grund att bygga på, men som i sin negativa aspekt kan rasera allt utan godtagbara utvägar. Stå i stormens öga och var sann mot dej själv, tornet rasar visserligen men det lovar en renovering efteråt som gör livet snäppet bättre då läkningen skett.

Välgångsönskan,

Cassandra

Comments Off on 16- Tornet/ The Tower