Uncategorized

17- Stjärnan/ The Star

Välkomna vänner,

Drömmar och förhoppningar, detta kortet passar bra nu i juletid! When you wish upon a star…

Idag är det alltså på tiden för att kika på nästa kort i stora arkanan och dess betydelse: 17- Stjärnan/ The Star

Vad betyder då detta kort?

17- Stjärnan/ The Star

Stjärnan är Den Förhoppningsfulle. Den representerar både inre och yttre erkännande av dina förmågor och talanger, och de drömmar vi när, vårdar samt arbetar för att uppfylla. Den påminner oss också om att vi ska följa vårt flöde och låta våra energier flöda fritt i livets skapandeprocess. Stjärnan uppmanar oss att komma ihåg oss själva då allt går framåt, vår inre kärna, så vi inte blir förblindade av egoism och nycker.

Rättvänt representerar det:

Nu kan du följa din dröm med självsäkerhet och förtröstan, du förstår vad det är du önskar dig mest av allt och framgången lurar precis runt hörnet. Tiden är rätt för kreativt skapande och experimentella approacher på livets utmaningar, och allt du tar dej för flyter lätt med förväntans pirr i magen.

Omvänt representerar det:

En plötslig framgång efter hårt motstånd tar fram dina sämsta sidor: hämndlystnad, egoism, divalater och girighet, och med dessa sidor i fokus riskerar framgången att bli kortvarig. “Skrivkramp” inom de flesta aspekterna i livet, kreativiteten känns låst och ljusningen långt borta. Många idéer men dessa hindras av låg självkänsla och en oförmåga att sortera ut vilka som leder framåt.

Stjärnan är alltså Drömmaren, den som kombinerar drömmar och drivkraft att förverkliga dem med förmågan att sälja in dem och sig själv hos andra, men den kan i sin negativa aspekt vara självisk, otålmodig och nedlåtande mot andra som inte förverkligar sig själva. Förverkliga dina idéer och drömmar, men gör det med empati och ödmjukhet inför andra som inte är beredda att göra detsamma ännu.

Med stjärnornas alla ljus,

Elisa

Comments Off on 17- Stjärnan/ The Star