Uncategorized

18- Månen/ The Moon

Välkomna vänner,

Idag är det tid för att kika på nästa kort i stora arkanan och dess betydelse: 18- Månen/ The Moon

Ett lite svårt kort som för med sig prövningar, så vi kollar raskt in betydelsen.

18- Månen/ The Moon

Månen är Den Upplysta Stigen. Den representerar både lite skrämmande prövningar där allt tas ur perspektiv av månens sken, en nödvändighet av att gå litegrann på äggskal i våra relationer med andra samt vår förmåga till anpassning och diplomati. Kortet påminner oss också om att månens sken ofta får allt att verka mer skrämmande och att de skuggor vi i vår fantasi och med vår oro tycker oss se troligen är mindre än vi tror och med en naturlig förklaring. Månen uppmanar oss att minnas att vi väljer hur vi visar upp oss för omvärlden: Antingen är vi oss själva trots motstånd eller också tar vi på oss en roll för att passera denna prövning. I vår sunda galenskap kan vi balansera oss förbi denna osäkra tid med och komma ut i ett stycke på andra sidan, lite klokare.

Rättvänt representerar det:

Du har en livlig fantasi just nu som ibland skenar iväg lite väl mycket, och troligtvis drömmer du också kaotiska drömmar på natten. Ditt undermedvetna försöker vägleda dig genom en prövning, och det är viktigt att komma ihåg att det här är en övergående fas som du kommer visare ur. I relation till andra är det rekommenderat att vara diplomatisk och hellre gå för mycket på äggskal för att inte skapa problem än att klampa på som en elefant i en porslinsbutik.

Omvänt representerar det:

Mörka fantasier skrämmer oss trots att de inte är förankrade i verkligheten. Handlar impulsivt och för omgivningen ibland obegripligt då vi slåss mot väderkvarnar och hjärnspöken. Överdriven fokusering vid andras handlingar och åsikter får oss att glömma oss själva. Det sprids lögner och dimridåer läggs ut för att förvirra dig och få dig att betvivla din magkänsla.

Månen är alltså Prövningen, den som låter dig arbeta med gammal karma och efteråt gå in i en ny fas och samtidigt den som lyser upp vägen du går på men ger allt ett skrämmande perspektiv. Den ber dej se över din väg så att du inte blivit vilseledd. Månen kan i sin negativa aspekt representera galenskap, illusioner och hotfulla situationer. Med diplomati, respekt och självrespekt kommer du snart att se tillbaka på prövningen med glimten i ögat och le lite över hur du jagade upp dej själv i onödan.

Med ljus ur vinternatten,

Elisa

Comments Off on 18- Månen/ The Moon