Uncategorized

2 – Översteprästinnan/ The High Priestess

Välkomna vänner,

Då ska vi se på nästa kort i stora arkanan och betydelsen: 2- Översteprästinnan/ The High Priestess

2- Översteprästinnan/ The High Priestess

Översteprästinnan är född diplomat, och även mästaren av det skrivna ordet. Hon representerar intuition, drömtolkning, healing och andliga studier, och påminner oss om att följa vår maggropskänsla och värna om vårt privatliv. Hon har all kunskap som behövs inom sig, och kan även vägleda och trösta andra genom sin empati.

Rättvänt representerar det:

Det är dags att dra sig undan ett tag och lyssna till ditt undermedvetna, din intuition och din maggropskänsla. Inför starten av något nytt behöver du återfå kontakt med din inre kunskap i tystnad och stillhet. Du är känslig och mottaglig, så det är extra viktigt att inte låta andra påverka dig och dina beslut för mycket, det är även på sin plats att vara lite hemlighetsfull och stå upp för sin integritet. Står även ibland för utvecklandet av sig själv i en grupp med andra intuitiva personer.

Omvänt representerar det:

Dina hemligheter avslöjas och du kan ställas till svars för saker du velat hålla privata. Dåliga råd och manipulation som främst kan påverka den praktiska situationen negativt, men även måendet och ens rykte. En elak och avundsjuk kvinna som gärna gräver gropar åt andra och skapar problem.

Översteprästinnan är alltså visdomen personifierad, men kan antingen vara upplyst och mild som ett helgon eller destruktiv och manipulerande som en ond häxa, beroende på läggning. Tänk på att vara varm, rättvis och i kontakt med ditt inre jag, så kommer kortets kraft bäst till sin rätt.

Helande ljus till er alla,

Cassandra

Comments Off on 2 – Översteprästinnan/ The High Priestess