Uncategorized

Stora Arkanan – Magikern/ The Magician

Välkomna,

Då fortsätter vi med det nästa kortet i stora arkanan och dess betydelser: 1- Magikern/The Magician

Vi går rakt på betydelsen då.

1- Magikern/The Magician

Magikern är Kreatören. Han representerar intellektet och visionerna, men påminner oss om att eget arbete behövs för att gå från tanke till handling. Han har alla möjligheter till sitt förfogande och kan trolla med knäna för att förverkliga till synes omöjliga saker, inte alltid med rättvisa medel. Rädsla för att misslyckas och att missförstås finns även i detta kort.

Rättvänt representerar det:

Man har alla möjligheter med sig och kan övervinna de mest oöverstigliga hinder tack vare gedigen kunskap, talangfullhet och ett helhetstänkande. Att få saker att fungera är huvudsaken, och det gör de ju oavsett medlen och oavsett om andra förstår hur eller varför. Nu kan du skapa ditt liv som du vill ha det, tala gärna ut med någon och fatta de beslut som behövs utan dröjsmål.

Omvänt representerar det:

Ett projekt möts av fördröjningar och motstånd. saker man inte själv kan påverka sätter käppar i hjulet för framsteg. Brist på etik gör att något man uppnått med fel medel kostar mer än det smakar eller lämnar en bitter eftersmak. Letargi och brist på motivation gör det svårt att uppnå några resultat som leder till framgång.

Magikern är alltså skaparen och genomföraren, men precis som inom magi finns det både de som agerar etiskt ( Vit Magi), de som håller sig i mittzonen (Grå Magi) och de som inte skyr några medel (Svart Magi), för att uppnå önskat resultat. Var säker på att bara använda den väg du är bekväm med för att slippa ångra dej då det är klart.

Med ljus,

Cassandra

Comments Off on Stora Arkanan – Magikern/ The Magician