Uncategorized

20- Domen/ The Judgement

Välkomna tarotvänner,

Idag är det tid för nästa kort i stora arkanan och vad det betyder: 20- Domen/ The Judgement

Då ser vi på det näst sista kortet som representerar domen på utfört arbete före kompletteringen av en livsfas.

20- Domen/ The Judgement

Domen är Den Objektive. Den representerar både förmågan att se objektivt på våra egna liv samt våra livsval, och även insikten om att det ibland är bättre att vara lycklig än att ha rätt. Domen uppmanar oss att minnas att lika negativt som fördomar och dömande kan vara, kan ett gott eget omdöme och inre principer vara positivt. I tidens perspektiv ser vi nu mönstret av våra livsval och låter oss få rätt perspektiv på våra liv hittills.

Rättvänt representerar det:

Med din inre moraliska kompass och en tydlig röst från ditt samvete kan du äntligen se objektivt och känner att du kan förstå ditt eget livs mönster. Det hjälper dej att förlåta dig själv, försonas med andra och det som varit. En frid och en uppskattning av livet. Familjeband kan kännas viktiga, och du kan nu knyta nya, långsiktiga och djupare band. Du ser igenom fördomar och står upp mot diskriminering.

Omvänt representerar det:

Dåligt omdöme gör att du tar ogenomtänkta beslut och möter kritik. En rädsla för att bli dömd och illa sedd gör dej feg i dina förehavanden, vilket försenar ett projekt. Du styrs lätt av förutfattade meningar, tror du vet allt och tror ofta illa om andra vilket gör dej både missnöjd, bitter och förblindad.

Domen är alltså Analytikern, den som kombinerar objektivitet över sig själv och andra med en uttalad respekt för, samt uppskattning av, livet självt. Den kan i sin negativa aspekt vara tjurig, dömande och inskränkt. Njut av din aha-upplevelse och klarsyn, och kom ihåg att livet är kort samt bör uppskattas av både dej själv och andra.

Med inre balans,

Elisa

Comments Off on 20- Domen/ The Judgement