Uncategorized

Tarotkortens kombinationer 4

Hej tarotvänner,

Idag tänkte jag att vi skulle titta på de klädda tarotkorten och några betydelsekombinationer av dem.

Som klädda kort räknas Page, Knekt, Dam och Kung i de olika sviterna i lilla arkanan. De klädda korten representerar ofta människor eller grupper i vårt liv, i vissa kombinationer även dominerande influenser.

Huvudregeln är att ifall personerna på korten tittar åt motsatt håll finns spänningar, tittar de åt samma håll är det en harmoni i relationen. Sedan tyder det ofta på vissa händelser ifall t.ex. tre eller fyra kort av samma valör dyker upp i läsningen:

Många pager tyder ofta på att du tar en kurs i något nytt, och samverkar med andra som också är nybörjare. Det kan även representera konflikter och omogna åsikter som försvaras hårt i samtal.

Många knektar kan tyda på debatter och samverkan med personer som är på samma intellektuella nivå som dig själv. Stå fast vid dina ståndpunkter och ladda upp med goda argument.

Många damer betyder ofta skvaller som kan leda till missade möjligheter eller otrohet i en relation. Det kan även visa på att du kommer att delta ett i kvinnodominerat event eller hålla tal inför många människor.

Många kungar kan betyda stor framgång, en befodran och erkännande för ditt arbete. Det kan även visa på att ditt familjeliv blir lidande på grund av höga förväntningar på arbetet.

Några specifika betydelser som jag ofta ser:

Dam i stavar + Kung i svärd: En självsäker utåtriktad kvinna som samverkar med en man i en ledarroll

Page i svärd + Kung i mynt: En yngre lärling som samverkar med en erfaren affärsman

Kung i svärd + Page i bägare: En person som är mogen att uttrycka sina nya kreativa idéer i praktiken

Ödeshjulet och ett klätt kort: En person som leder dej på rätt väg kommer snart in i ditt liv.

Djävulen och ett klätt kort: En person förleder dig att agera felaktigt.

Nästa gång ska vi kolla på läggningar inom tarot.

Med ljus,

Elisa

 

 

Comments Off on Tarotkortens kombinationer 4